Beta
Adelhuse

Risegaard lod som indkørsel til byen bygge to små ens huse ved Adelers Plads. Hvert hus indeholder 2 lejligheder. Husene blev givet til Fårevejle kommune og skulle anvendes som friboliger til penionister, fortrinsvis folk der havde haft deres virke på Lammefjorden.

F.T. 1930

Lars Frederik Jensen, f. 1872 i Hørve, Arbejdsmand og Sidse Cecilie, f. 1874 i Højby.

Vilhelm Nielsen, f. 1877 i Sdr. Dalby, Arbejdsmand og søn, f. 1916 i Gislinge.

Frede Risgård Bentsen, f. 1902 i Fårevejle, Løjtnant og Helga Juliane, f. 1899 i Hvissel.

Mogens, f. 1930 i Fårevejle.

Villy Mogensen fortæller, at han boede der i en periode sammen med sine forældre, da de stod uden lejlighed. Måske som det eneste barn, der har boet i pensionistboligerne.

I 1940 bor Helga og Nikolaj der, efter at sønnen Henry har overtaget ejendommen på Vesterled.

I.K.: I foråret 1945 ønskede tyskerne at overtage friskolen, Familien Knudsen fik så stillet en lejlighed til rådighed. Jeg husker arbejdet med at pakke alle vore ejendele ned, og problemerne med at finde ud af, hvad vi kunne få plads til i Adelhuse, men kapitulationen kom, inden vi for alvor havde flyttet.

Mange gamle borgere har boet her i deres sidste år før plejehjemmet. Jeg husker Hans Olsen og Ingeborg. Det gik så sørgeligt, at hun blev dræbt af en bil, da hun ville krydse Adelers Alle.

Den gamle smed Albert Jensen boede der. Betty, der var pige hos Risegård i en menneskealder, Johanne og Grundahl Svendsen.

Datteren Rita var lige kommet hjem fra Grønland og ansat i børnehaven. Vi gik tur med børnene og hilste på Ritas forældre. Medens vi stod der begyndte det at brænde hos købmanden, hvor Berit og Viggo post boede. Købmandshuset brændte helt ned (Adelers Alle 110).

Grethe fortæller: Min mor Agnes Jacobsen kørte hotellet videre efter min fars død i 1966. Flyttede så til Kirkebyen i den gamle sygeplejebolig. I 1968 flyttede hun til Adelers huse. Her boede hun til hun måtte  på plejehjem i 1983.

Se også Hotellet, Stationsvej 38 og Lovtholm, Tuborgvej 53. Her er foto fra Agnes 70 års fødselsdag.

Til toppen