Beta
Adelers Alle 140 - Sema
Forretningen nedlagt Lam 2016

Matr. 155 g

Ejere

  • 31.12.1934 fra Risegaard til Dahl

Bygget af murer Dahl. Senere solgte han huset og flyttede over i et nybygget hus overfor.Sønderby.

Huset blev solgt til Ejner Nielsen fra Hyldgård, der bor her med sin familie, inden han overtager Hyldgård og flytter derover.

Senere flyttede Svend Erik Madsen fra hjørnet herop og bygger en stor købmandsforretning, der som noget nyt bliver indrettet som selvbetjeningsbutik. Den får navnet Sema. Privaten blev senere indrettet til bank.

Sv. Erik Madsen kom til Fårevejle St. i 1957, hvor han købte købmandsforretningen "Hjørnet", men efter 8 år flytter han til Adelers Alle 140 , hvor han bygger en moderne selvbetjeningsbutik, som blev til "Sema-marked".

Sema Madsen var optaget af det lokale handelsliv, medlem af Bylauget og med til at arrangere folkefesten i 1973 for 100 året for Lammefjordens inddæmning. I 1973 blev Fårevejle Handels- og Erhvervsforening oprettet  og her gjorde han et dygtigt arbejde bl.a. i mange år som formand.

I 11 år var han med i skolenævnet  for Fårevejle centralskole, i en del år som formand.

Sv. Erik Madsen var  initativtager til mange fester for at fremme sammenholdet i stationsbyen. Bl.a.ved hvert år at holde en stor byfest hvor især fodboldkampen mellem stationsbyen og kirkebyen tiltrak mange.

Han var en ivrig harmonikaspiller og i 1980 dirigent for stationsbyens Disphilharmoniske orkester.

P.g.a. sygdom måtte Sema sælge. De havde imidlertid fået bygget hus på Skolevej. Senere startede Sema Madsen en vinforretning i Asnæs centeret. Datteren er i dag chef i Sparekassen i Asnæs.

Efter Sema Madsen havde forretningen mange forskellige ejere. I de sidste år var den under Spar. I 2012 byggede Rema 1000 stor forretning i Kirkebyen - til stor glæde for indbyggerne der, der i flere år havde måtte undvære en daglig butik - men med problemer for stationsbyens forretninger!

Asnæs brugsforening der havde brugsforeningen i Fårevejle som filial købte nu Spar og forretningen blev nedlagt pr. 31.12..2012.