Beta
Adelers Alle 136 - Kiosk

Matr. 155 h

Ejere

  • 21.9.1936 Kirsten Dahl til cigarhandler. Børge Lundgren Nielsen til bagermester N.P. Jørgensen

Bagerens datter Else, gift med Frede Nielsen, bor her en overgang, medens der bliver bygget mekanikerværksted til dem på den anden side vejen.

Senere flytter sønnen Verner, der arbejder hos faderen, og Lydia ind her. De får børnene Lis (f. 1949), Lene (f. 1947) og Niels (f. 1950).

FT 1940

Werner Jørgensen f.28.2.1913      Bagersvend, Cigarhandler

Lydia Kyllesbech f.2.11.1913 i Nykøbing Sj. Passer butik

Lis Kyllesbech f.26.6.1940 i Fårevejle

 

Kirsten, datter af Frida og Anton Knudsen, boede i nabohuset Pax. Kirsten fortæller at hun legede meget med nabobørnene. De havde et hul i hækken så de nemt kunne komme fra den ene have til den anden. Da der kom en lillebror i kiosken, var Kirsten meget fornærmet på sine forældre, fordi de ikke kunne sørge for at hun også fik en!

Verner og Lydia fortsætter med cigarforretningen. Verner overtager senere bageriet efter faderen.

Verner var meget musikalsk og spiller rundt omkring til baller i forsamlingshusene

Tyge Jensen fortæller i ”Det er spilme`musik” at han i 1934 sammen med Verner Jørgensen starter ”De blå Drenge”:

Vi spillede på 'Den blå Ged' og i Riis forsamlingshus sammen med to andre. Vi fik otte kroner pr. mand for at spille fra kl. otte om aftenen til klokken et om natten. Lønnen var altså god nok, men det kunne godt være hårdt at skulle op og på arbejde næste morgen, når man først var kommet hjem langt ud på natten. Især var det slemt for Verner, når han efter en lang lørdag aften skulle tidligt op og være med i bageriet søndag morgen. Det skete flere gange at svendene var i fuld gang, inden vi ankom – og så var der ellers lagt i kakkelovnen til Verner, når han kom hjem til den gamle.

Navnet 'De blå Drenge' kom sig ganske enkelt af, at vi fik råd til at købe fire ens blå skjorter.

1957 overtager Vibeke og Thorkild Andersen forretningen og driver den stadig  indtil 2010, da ægteparret p.g.a dårligt helbred må nedlægge forretningen. Ægteparret bliver boende i ejendommen

Foruden sædvanlige kioskvarer sælger de en del legetøj og står for salg af tips, m.m.

Beliggenheden på Adelers Alle med den gennemgående trafik bl.a. til sommerhusområdet, samt en stabil og god betjening har gjort at forretningen har kunnet overleve.

Vibeke og Thorkild Andersen fotograferet  ved Vibekes forældres sølvbryllup 1960.