Beta
Adelers Alle 139
Lam 2016

Matr. ?

Lille Charles, Charles Christensen var født i Fårevejle 1905 som søn af Helga og Nikolaj Christensen (Vesterled 8). Han var meget lille af vækst og dårligt gående, men viste tidligt teknisk snilde.

Han startede først et værksted i hjemmet på Vesterled 8, hvor han reparerede cykler og knallerter.

Senere byggede han et træhus på Stationsvej på hjørnet ved Genvej. Det blev tilholdssted for mange ligesindede, og der blev snakket meget mandfolkesnak der. Gudrun Spliid der boede lige overfor fortæller, at hun holdt meget af at komme hos Charles, han var altid i godt humør og kunne holde sjov.

Charles forstod at tilpasse underholdningen til kunderne.

Cykler var dengang et vigtigt transportmiddel og Charles havde altid en løsning på problemerne ikke mindst under krigen, da det var umuligt at få nye dæk og slanger.

Senere byggede han et lille murstenshus på Adelers Alle 139.

Gertrud Sørensen, datter af Samuel Olsen (Tuborgvej), fortæller 2007: Charles havde værksted i det halve af det lillebitte hus. I den anden halvdel var der beboelse og lidt plads på loftet!

Charles var meget glad for børn.

Gertrud kom en dag hendes cykle var punkteret. ”Kan du lappe min Cykle, Charles?”

”Ja, en gang til næste år!”

”Jamen jeg skal jo bruge den nu, Charles!” ”Nå, så kom igen om en time!”

Det var ikke alle besøgende, Charles var lige glad for. Men han havde sin egen måde at ordne problemerne på. Det kunne ske, han ”kom til” at tabe en tung hammer ned over tæerne på en uvorn knægt!

Irene Olsen, der som barn var nabo til Charles forældre, Vesterled 8, fortæller også, at hun satte stor pris på at være henne hos Charles i værkstedet der.